Solsonès, Comarca Gourmet
Cal Monegal, quaranta anys d’aposta per la carn ecològica
Cal Monegal, a Olius, produeix vedella ecològica des dels anys 70 i des del 2009 disposa de botiga pròpia. Ofereix carn i productes ecològics de proximitat amb certificat CCPAE i servei de transport refrigerat a domicili a tot Catalunya.
Sabadell/Redacció Barcelona, 2 de setembre de 2025
Una trajectòria arrelada a la producció ecològica
Cal Monegal, situat a Olius (Solsonès), és un projecte familiar que va iniciar-se als anys 70 amb la producció de vedella. L’any 2001, la granja es va reconvertir a ecològica per tal de garantir un model més respectuós amb l’entorn i amb el benestar animal. L’aposta va donar fruits: la carn, més nutritiva i gustosa, va tenir gran acceptació entre els consumidors. Això va portar a obrir, el 2009, un obrador i botiga pròpia per acostar els productes al públic.
Avui, Cal Monegal ofereix no només la seva vedella ecològica sinó també porc, xai, pollastre i conill procedents de petits ramaders de confiança que comparteixen la mateixa filosofia. Tota la carn és certificada pel Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE), fet que garanteix traçabilitat i qualitat.
Compromís amb la qualitat i el territori
L’objectiu de Cal Monegal és posar a l’abast de tothom una carn ecològica de màxima qualitat, lluny de la idea que es tracta d’un producte de luxe. Les vaques, de raça salers i creuaments amb charolaise, viuen en semi-llibertat i s’alimenten de pastures i farratges ecològics. Els col·laboradors, com ECOTAURE en la vedella, Soler de Preixana en porc, Casa Batlle en xai o projectes com Bec d’Or en pollastre, comparteixen un model sostenible que posa al centre el respecte a la natura.
A banda de la carn, la botiga també incorpora una àmplia gamma de productes ecològics: fruita, verdura, ous, conserves, pasta, llegums, xocolata o productes d’higiene i neteja. L’oferta creix constantment, amb criteris de proximitat, qualitat i resposta a les necessitats dels clients.
Distribució i contacte
Cal Monegal disposa de servei de transport refrigerat a domicili a tot Catalunya sense comanda mínima. A Solsona i al Pi de Sant Just, el repartiment és gratuït. A la resta de zones, el cost depèn de la comanda i la ruta, amb condicions adaptades a cada client.
>> Botiga i informació dels productes Cal Monegal
Saber-ne més?
📍 Adreça: Plaça de l’Olivera, 5 local A1 B1, Urbanització El Pi de Sant Just, 25286 Olius (Solsonès)
📞 Telèfon: 636 491 379
✉️ Email: calmonegal@calmonegal.com
🌐 Web: www.calmonegal.com
📷 Instagram: @calmonegal

Avui, Cal Monegal ofereix no només la seva vedella ecològica sinó també porc, xai, pollastre i conill procedents de petits ramaders de confiança que comparteixen la mateixa filosofia.
Vedella ecològica: Ramon Sala (Cal Monegal – Olius, Solsonès).
Porc ecològic: Marc i Josep Argerich (Soler de Preixana – Montmajor, Berguedà).
Xai ecològic: Teresa i Jaume Montanuy (Casa Batlle – Sant Esteve de la Sarga, Pallars Jussà).
Pollastre ecològic:
Pilar, Raimon i Joan Bonsfills (Molí de Bonsfills – Vallmanya de Pinós, Solsonès).
Mireia i Josep (Bec d’Or – Casa Guerres, Llobera, Solsonès).
>> Botiga i informació dels productes Cal Monegal
Solsonès Comarca Gourmet




